The Hills Have Eyes – 8/10 “Who said democrats can’t shoot?” ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

01 aprilie, 2006

The Hills Have Eyes – 8/10 “Who said democrats can’t shoot?”


Cea mai buna realizare cinematografica a anului..., in nici un caz, insa intr-un final am vazut si un film de groaza bun” DANEZIA

Daca reusesti sa treci cu vederea ideea cretina de la care pornese filmul „mineri ce sunt iradiati si devin mutanti care de abia asteapta sa manace oameni”, cat si greselile, stereotipurile si clisee inevitabil intr-o pelicula de acest gen, nu are cum sa nu iti placa „The Hills have Eyes”.

Prezentarea elaborata de la inceput, cat si scena de debut, promit multe apoi prima jumatate a filmului dezamageste, si iti zici ca uite inca un film in care omuleti de la oras crapa pe rand prin cine stie ce cotlon al Americii.

Intradevar lucrurile debuteaza asa, si iti zici „uff deja au omorat cam multi.., cu ce naiba o sa ocupe timpul pana la final”. Iar filmul surprinde , caci „Dr. FREEMAN” decide ca e timpul sa kilareasca mutanti ce prea si-au facut de cap. Iar ca intotdeauna, omoratul mutantilor (zombies, whatever) este distractiv : ).

De ce 8/10..., pai mi-a placut faptul ca filmul nu se da inapoi de la nimic..., violenta in stare pura, fara tabuuri. Jumatate din film este adrenalina pura. Evident sunt sigur ca multi dintre voi se vor simti dezgustati sau cel putin deranjati de multe dintre scene. Insa asta e un sacrificiu necesar pentru o mica doza de realism. Iar ca bonus..., filmul are si un substrat politic.

Incredibil dar intr-un horror ce teoretic ar trebui sa fie lipsit de astfel de complicatii inutile, sunt si cateva lucruri care te pun pe ganduri.

P.s. Sunt curios daca s-au filmat in locatiile originale ale testelor, pentru ca multe din incaperi imi sunt atat de familiare din vechile filme americane de protectie civila.


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.