Seara filmelor de familie (PG/AP), sau Dr. Dolittle 3 vs Nanny McPhee ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 martie, 2006

Seara filmelor de familie (PG/AP), sau Dr. Dolittle 3 vs Nanny McPhee

Nota: am vazut filmele in aceeasi seara (in ordinea prezentarii), si de aceea avem de a face cu o singura intrare in blog.

E naspa cand e duminica, Inside Man nu e gata de "vizionare" si optiunile ramase sunt destul de putine. Si nimic nu e mai potrivit dupa un meci Steaua - Poli decat un duel al filmelor de familie. Sunt doi competitori, avem si un public tinta receptiv : )).

Competitia alege foarte proaspatul Dr. Dolittle 3, iar adversarul are un nume care atrage atentia si doua filme precedente din serie destul de reusite...

"fara geniul comic al lui Eddie Murphy, toata povestea cu animalele vorbitoare este penibila, adauga si un scenariu plin de clisee si ai in fata un dezastru” DANEZIA

Nici am timpul si nici rabdarea de a spune toate motivele pentru care un Dr. Dolittle 3, nu ar fi trebuit niciodata sa existe. Insa pot spune doar ca Kyla Pratt, nu poate duce un astefel de rol de care depinde tot filmul, personajul ei este cat se poate de antipatice, restul personajelor sunt la fel de clisee ca si bucati serioase din scenariu. Pana si pentru publicul tinta (<10>

Filmul asta este atat de prost incat ma simt obligat sa imi cer scuze pentru timpul pe care l-ai pierdut citind acest review. DE EVITAT.

Cu viclenie eu am ales Nanny McPhee 7/10, opiniile celor de pe IMDB ma convinsesera deja, insa cum filmele de familie nu sunt genul meu preferat, aveam nevoie de o ocazie (scuza) pentru al viziona.

„daca reusesti sa depasesti complexul ca vezi un film pentru copilasi, ai ocazia sa descoperi o realizare superba (pentru un film de familie)” DANEZIA.

In comparatie cu filmul precedent Nanny McPhee, a fost o adevarata desfatare. Se cunoaste grija si atentia cu care a fost realizat totul. Anglia Victoriana nu cred sa fi aratat niciodata atat de frumos, un taram magic, plin de culoare.

Povestea este frumoasa si moralizatoare, personajele sunt jucate foarte bine, si in acelasi timp umorul indraznet si cateodata negru, elimina senzatia de dulcegarie ieftina la care te astepti in productiile de gen.

Ce nu mi-a placut:

- filmul este ingrozitor de previzibil, cu toate ca unele scene sunt surprinzatoare, dar in zadar... cursul implacabil al povestii continua nestingherit.

- Magia pare singura metoda prin care o relatie disfunctionala parinte – copii (in cazul asta f.f.f.f. multi copii) poate functiona.

- Finalul este mult prea „pretentios” (CORNY ) pentru gustul meu.

- Transformarea improbabila in doar cateva saptamani a lui Evangeline.

Cu toate neajunsurile Nanny McPhee, este o alegere perfecta pentru fanii genului, insa poate multumi si pe cei care nu prea se dau in vant dupa PG-uri (parental guidance/ AP in ro).

Have childrens? Take them to this movie!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.