DAY WATCH 8/10 (Dnevnoy dozor) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

12 aprilie, 2006

DAY WATCH 8/10 (Dnevnoy dozor)

„Ce film extraordinar ar fi fost NIGHT WATCH, daca ar fi beneficiat de resursele si CGI acestei continuari, la fel de incitanta ca primul film, insa acum debordand de o actiune ce te face sa nu realizezi ca filmul are peste 2 ore lungime” DANEZIA

Batalia intre intuneric si lumina (si nu neaparat intre bine si rau) continua pe strazile Moscovite. O batalie epica, ce se poarte si in lumea paralela a paranormalului, o batalie a carui scop este obtinerea cretei magice ce ar putea sterge dintr-o miscare o greseala ce provoaca o catastrofa.

Incep cu reprosurile, toata povestea acestei continuari este lipsita de substanta „schimbului de noapte”, insa asta face filmul mai dinamic si mai placut de privit. Si in rest doar cateva erori de continuitate, care demonstreaza ca cinematografia rusa mai are mult drum de parcurs pana la a atinge performatele Hollywood-iene.

Atmosfera din primul film se pastreaza cu toate ca acum tonalitatea culorilor este mult deschisa pentru mare parte din cursul povestii. Personajele sunt jucate bine, astfel încat pana si schimburile de corpuri devin credibile.

Actiunea continua si efectele speciale care spre finalul filmului se apropie (poate chiar depasesc?) de orice am vazut pana acum, completeaza un SF care in pofida limbii ruse vorbite, e distractiv de privit, fiind pigmentat si cu momente de umor.

Cat despre impactul vizual al locatiei moscovite si influentele stilistice ale cinematografie ruse..., numai de bine.

Ce sa mai zic de momentul culminant al filmului (uff...., am crezut ca nu o sa am parte de asa ceva si chiar imi parea rau), care il depaseste cu mult pe cel din "Night Watch".. niste exemple chiar din acea scena care nu pot decat sa demostreze cat de bune sunt efectele speciale


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.