Lucky number slevin, 7,7/10 (a colored „film noir” tarantino style revenge flick) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 aprilie, 2006

Lucky number slevin, 7,7/10 (a colored „film noir” tarantino style revenge flick)


cu o distributie extraordinara si un scenariu ce numai previzibil nu se poate chema, Lucky Number Slevin face o treaba buna din a te tine conectat de o poveste a carui final are mai mult decat norma de rasturnari de situatie” DANEZIA

Scriu acest review fara o idee clara asupra a ceea ce am vazut..., pe de o parte sunt impresionat de povestea fimului de jocul actoricesc impecabil (inclusiv Lucy Liu face un rol de exceptie), de atmosfera si actiunea acestuia. Pe de alta parte simt ca acestui film ii lipseste ceva..., poate ca totul mi se pare pus la un loc cu destula usurinta sau ca e vorba doar de inteligenta combinare de stiluri.

In orice caz, sunt in situatia ingrata de a nu putea povesti mai nimic concret despre film (cam greu de facut lucru asta fara SPOILERE) si nu de alta dar la inceput nu vezi decat o prezentare de scene cu prea putina legatura intre ele, ce ulterior se completeaza reciproc, culminand cu finalul ce dezvaluie tot misterul ce inconjoara actiunea filmului.

Doar atat pot sa spun..., e vorba despre o razbunare pe fundalul unui razboi intre doua clanuri mafiote din New York.

Eu nu pot sa ii reproşez acestui film decat 2 lucruri: scena in care e impuscata Lindsey e punctul slab al povestii (ce se intampla daca o impusca in cap?..), si prea artistica asezare in doua cladiri alaturate a celor doi capi mafioti. Surprinzator sau nu..., restul pare sa fie realizat perfect..., jos palaria.

Ce sa mai spun de Bruce Willis, Morgan Freeman, de recreerea excelenta a scenelor anilor `80, de scenele de actiune superb realizate si de violenta ce pare atat de reala.

Asadar de ce nu o nota mai mare pentru un film caruia nu ii lipsesc foarte multe? Sincer pentru ca totul pare sa se desfasoare cu o lentoare ingrozitoare, si pe de alta parte pentru ca filmului nu are un stil al lui..., sau pur si simplu acel lucru pentru care sa il tinem minte.

De vazut! unul din filmele bune ale anului.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.