Take the lead 7/10 (loosely based on a CORNY true story) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

23 aprilie, 2006

Take the lead 7/10 (loosely based on a CORNY true story)


“Filmul surprinde nu pentru ca deşi bazat pe o poveste reala are un scenariu linear si previzibil, presarat cu nenumarate stereotipuri, ci pentru ca este cu adevarat interesant, amuzant si beneficiaza de un montaj superb” DANEZIA


Sincer nu ma dau in vant dupa filmele cu Banderas, si eram pregatit sa dau cu filmul asta de toti peretii asta si pentru ca subiectul mi se parea „pretentios”: Unor adolescenti cu probleme dintr-o scoala de cartier raufamat, li se arata frumusetea dansului de catre un idealist instructor de dans ce devine voluntar profesor.

Da! am zis si eu „BALLSHIT”, insa chestia asta s-a intamplat in realitate, si atunci am devenit interesat de film, si s-a meritat. Asta pentru ca Antonio Banderas face un rol de exceptie si pentru ca umorul (involuntar sau nu) abunda. Poate doar spre final uitam ca asta nu e o comedie insa ne trece rapid.

Poate ca asta e punctul slab al filmului, ca nu se ia pur si simplu in serios, ai impresia ca pana si regizoarea priveste ironic toata povestea, pana si copii problema (cu o singura exceptie notabila), nu par chiar foarte rai... (WTF!), iar concursul de final e penibil.

Punctele forte, umorul (da mie mi se pare ca e o comedie reusita!, desi genul ar fi drama/music !?) montajul exceptional care da filmului cursivitate si imbinarea extrem de inteligenta a muzicii clasice cu ritmurile actuale. Poate ca si de asta recomand sa vedeti filmul la cinematograf, asta pentru ca aspectul vizual si cel auditiv sunt cele care au cel mai mult de suferit la „vesiunile neautorizate” iar atunci cand povestea e jalnica ramai cu nimic.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.