The Wild 4,5/10 (Madagascar clone?) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

30 aprilie, 2006

The Wild 4,5/10 (Madagascar clone?)

„Texturile si grafica imbunatatita, un scenariu ceva mai evoluat nu iti pot sterge impresia ca tocmai ai vazut o clona dupa Madagascar cu elemente din Lion King” DANEZIA

Acum multi ani, Disney facea filme de animatie cu inima, acum tot ce conteaza sunt incasarile. Asa ca „The Wild” are grija sa urmeze cu fidelitate retetele succesului, nimic neobisnuit, nimic senzational doar mediocritate.

Care din urmatoarele fire ale povestii nu vi se pare cunoscuta: Animale de la gradina zoologica din New York, ajung in salbaticie, un tanar leu vrea sa devina la fel de puternic si viteaz ca tatal sau, pinguini facand lucruri amuzante.

Din nou grup animale, un leu,girafa (familiar nu ?), un urs koala, un sarpe nebun si o veverita (ce inlocuiesc zebra si hipopotanul din Madagascar). Insa foarte ciudat desi animalele nu mai sunt prezentate caricatural (sunt aproape fotorealistice, in special leii, si veverita...., sarpele ala arata jalnic), in The Wild acestea se comporta mult mai mult ca oamenii, astfel incat ai impresia ca urmaresti o fabula. Motivele evadarii din gradina zoologica nu mai sunt dorul de salbaticie ci o misiune de salvare a puiului de leu (ce desigur trece printr-o relatie tensionata cu tatal) care din greseala este dus departe de casa. Ca un plus pot considera personajul ursului koala, accentul britanic, comportamentul si atitudinea cinica il fac unul dintre cele mai amuzante caractere ale filmului.

Scenariu este plin de gauri vizibile, si totul pare din nou un colaj de situatii imprumutate din alte filme.

Ce nu mi-a placut a fost utilizarea unor melodii de succes din anii 80-90 (din nou comercialism exagerat), faptul ca New Yorkul pare parasit (nu sunt alte masini/oameni pe stazi, si faptul ca amandoi leii nu pomenesc nimic despre mamele lor, cat si povestea extrem de ciudata de dragoste intre veverita si girafa. (pare sa fie un caz de scenarist cu mari probleme acolo sus)

Si pentru ca nu sunt de acord cu reciclarea la nesfarsit a subiectelor, si cu atitudinea vizibil comerciala a filmului (pare facut pentru a vinde jucarii si alte articole menite sa usureze binisor buzunarele parintilor), dau acestui film nota 4, desi nu este deloc plictisitor si este doar cu putin mai neamuzant ca Madagascar (pinguinii din „original” fac senzatie).

O sa acord 0,5 puncte pentru momentele mari ale filmului, scena jocului de curling (big fan), apreciez curajul...., aligatorii din canalele metropolei americane cat si momentele de final (in special cele cu cameleonii).

O animatie de familie, gen comedie/aventura, ce din fericire dureaza doar 112 minute (cred ca lumea s-ar fi plictisit daca filmul ar fi fost mai lung).

P.S. E posibil ca acest film sa placa multora (recunosc ca a fost amuzant, insa nu pot sa suport sa vad la nesfarsit aceleasi retete), insa nu e un film pe care sa il recomand. Mai bine ar fi sa pastrati banii de bilet pentru adevaratul film Disney de anul asta „Cars”.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.