Poseidon (The Poseidon Adventures) 5/10 (Flopping… Waterworld style!) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

17 mai, 2006

Poseidon (The Poseidon Adventures) 5/10 (Flopping… Waterworld style!)

Un film in care acţiunea te tine in suspans pana la final, un clasic al genului de filme cu dezastre... insa a carui costuri (ce se vad mai ales in decoruri si efecte speciale) nu se vor recupera chiar atat de usor avand in vedere scenariul idiot, personajele putin credibile si numeroasele greseli pe care oricine le poate descoperi cu usurinta” DANEZIA.

USA(Warner Bros)/Engleza/ min 99

Gen: Actiune, Aventura, Drama, Thriller, Dezastre.
(in Romania sub numele de “Poseidon” din 16.06.2006)

Hiba majora a acestui film e ca incearca sa fie spectaculos cu orice pret, si atunci sacrifica fara mari regrete orice urma de credibilitate sau realism. Orice inhiba actiunea, orice nu creaza o scena grandioasa, orice poate incetini ritmul furios al acestui film este eliminat sau modificat cu rezultate cel putin discutabile daca nu penibile.

Insasi ideea e „fantastica”, intr-o noapte senina (chiar la trecerea intre ani), pe o mare linistita (chiar prea calma), un val gigantic provoaca rasturnarea unui urias vas de croaziera, de aici incepand o incredibila cursa contracronometru prin care o mana de oameni incearca sa se salveze.

Nu stiu cine a avut ideea „geniala” de a baga 180 de milioane de $, intr-un remake al unui film catastrofa din anii `70, mai ales ca pelicula originala nu excela la nici un capitol si ca singurele noutati aduse de productia contemporana sunt efectele speciale. Se prefigureaza un dezastru, caci nu prea vad cum se vor putea recupera chelutuielile uriase.

Am citit pareri conform carora partea de actiune debuteaza prea repede, ca nu se acorda prea multa atentie conturarii personajelor..., insa nu sunt de acord, mi s-a parut destul de lunga asteptarea pana la momentul producerii momentului definitoriu al acestui film... „valul urias si rasturnarea vasului”. Nu asta e problema pentru ca la inceput filmul pare sa mearga bine..., dar odata cu producerea imposibilului si incredibilului val totul se duce la vale. Nu cred ca niste personaje credibile si bine conturate ar fi ajutat prea mult, avand in vedere ce urmeaza sa se intample.

Insiruirea numeroaselor si jenantelor greseli facute de realizatorii acestui film mi se pare inutila (sunt mult prea multe si o sa va las placerea sa le descoperiti), in schimb o sa apreciez tensiunea continua si lipsa oricarui moment de plictiseala in vizionarea acestui film de actiune. Poate ca daca reusesti sa iti amortesti spiritul de observatie si logica pentru 100 de minute, o sa reusesti sa te distrezi de minune..., fara sa te apuce durerile de cap... de la atata gandit.

5 puncte mai ales pentru dinamismul filmului, impresia vizuala deosebita, efectele speciale, senzatia apasatoare de claustrofobie a unor scene..., dar mai ales pentru ca este o experienta deosebit de amuzanta. Incercarea de a ghici cine urmeaza sa moara nu a fost niciodata o chestie plictisitoare.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.