Stick it 7/10 (“who died and made you Nadia?”) ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 mai, 2006

Stick it 7/10 (“who died and made you Nadia?”)

USA(Spyglass Entertainment, Walt Disney Pictures)/Engleza/ 105 min

Gen: Comedie/ Sport (?!)

„Stick it se dovedeste a fi un film extrem de interesant si amuzant, mai ales daca gimnastica nu iti e un sport total necunoscut (si rar sa gasesti astfel de romani), pacat de modul cretin in care evolueaza totul in marele concurs” DANEZIA

Un film care reuseste sa iti atraga atentia si sa te faca sa razi, chiar daca suferi de gripa si ai dureri de cap & febra... nu poate fi un film prost, asa ca ignorati toate criticile negative la adresa acestui film, oamenii aia nu au habar de ce vorbesc.

Ideea e simpla: O tanara cu probleme (Missy Peregrym), are de ales intre a merge la scoala de corectie si a isi relua antrenamentele de gimnastica (la care renuntase dupa ce parasise nationala de gimanstica a SUA la compionatul mondial), reusind sa isi rezolve problemele din trecut ce ii marcheaza prezentul, totul culminand cu un mare concurs.

Chiar daca pare doar un alt film cu adolescenti si spre final povestea iese de sub limita credibilului (parand a fi doar un delir incontrolabil), Stick it are meritul de a prezenta lumea ginasticii cu toate bunele si relele ei.

Prima jumatate a filmului mi s-a parut geniala, totul este surprinzator si filmul musca cu ironie si rautate. Gimnastica feminina este criticata dur dar cu farmec, la fel si metodele de antrenament, parintii obsesivi, antrenorii lipsiti de scrupule ce pun succesul inaintea sanatatii concurentelor, viata (sau de fapt lipsa de viata), regimul... .Aici filmul pare ca stie despre ce vorbeste si iti vin rapid in minte recentele probleme&scandaluri de la echipa de gimnastica a Romaniei.

Din nefericire de la un moment dat filmul incepe sa inghita clisee dupa clisee si devine neinteresant, lipsit de amuzament si plictisitor. Toata dinamica de la inceput toate montajele excelente, toata senzatia de proapat se topeste intr-o supa calduta cum Hollywoodul s-a tot obisnuit sa ne tot bage pe gat.In mod normal un film de 5/10 (doar jumatate din film e buna), insa umorul deosebit (sunt unele glume accesibile doar cunoscatorilor), faptul ca pune niste intrebari corecte despre gimanstica si arbitraje, cat si autoironia geniala din unele scene ma fac sa ii mai dau inca 2 puncte.

O reprezentare pertinenta si amuzanta a lumii gimnasticii, insa o recomandare cu atentionare..., daca nu te-ai uitat niciodata la un concurs de gimnastica feminina mai bine pas...

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.