(DOC) China Rises - EP2 Getting Rich 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

25 iunie, 2006

(DOC) China Rises - EP2 Getting Rich 8/10

„Al doilea episod urmareste felul in care China a reusit sa ridice nivelul de trai a sute de milioane de oameni, povestile de succes dar si victimele capitalismului salbatic” DANEZIA

Canada(CBC – Canadian Broadcasting Corporation) Engleza (Chineza)/ min 4 x 53

Gen: Documentar

EP2 Getting Rich 8/10

Economia Chinei a creat una dintre cele mai mai diferente intre bogatie si saracie, iar documentarul are grija sa urmareasca atat luxul extravagant al noilor imbogatiti dar si saracia lucie a celor ramasi in urma, ce genereaza violente revolte rurale.

Insa povesteste si viata muncitorilor din fabricile-fortareata-camin, sau dezvoltarea puternicei clase de mijloc.

Un episod bazat pe problemele economice, ce surprinde o multime de probleme... de la fabricile bazate pe mana de lucru ieftina unde conditiile de munca duc la ingrozitoare accidente pana la modele de afaceri in care grija pentru mediu si pentru angajati este o prioritate.... cu o mica divagatie si in lumea celor care produc marfuri de contrabanda. (cei pe care ii asociem cel mai des cu productia de marfuri chinezesti)

Un punct in minus pentru acest episod... ce omite (intentionat sau nu) sa relateze vreo ceva despre extrem de sangeroasa industrie extractiva a carbunelui din China.
Mii de mineri ucisi in fiecare an in accidente de munca sunt un subiect ce nu trebuia evitat daca se dorea o analiza completa a economiei giganticului asiatic.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.