The Devil Wears Prada (Diavolul se imbraca de la Prada) 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 noiembrie, 2006

The Devil Wears Prada (Diavolul se imbraca de la Prada) 8/10

"Finalmente, un film pe care sa il pot recomanda fara grija fetelor.Nu e exact genul de poveste dupa care sa ma dau in vant... insa sunt destule de vazut acolo (si poate de invatat) si pentru noi barbatii : P, pacat ca totul porneste... de la o carte destul de slabutza"

SUA/Engleza, Franceza/ min 109

Gen: Comedie, Drama.

Mai intai lucrurile rele: povestea e mai subtire decat cel mai anorexic model, e foarte departe de ceea ce as considera o realitate credibila (si asta se simte deseori) iar finalul e cat se poate de... lipsit de orice complicatie, linistitor si cretin in acelasi timp. Insa ce naiba, doar e un "chick flick" inspirat din "chick lit".

Dar filmul nu e nici pe departe de aruncat la gunoi... mai ales ca pentru o buna bucata de vreme, este extrem de amuzant, ironic si rautacios. O privire curioasa si satirica, in lumea modei si a "divelor"... si poate cea mai puternica demonstatie a zicalei care zice ca "haina il face pe om". Si sincer sa fiu, cred ca multe fete ar fi in stare de orice pentru a pune mana pe hainele si incaltarile pe care o sa le vada aici. Si pe buna dreptate, pentru ca oricine ar arata spectaculos in ele.

Poate ca nu o sa schimbe multe pareri, insa in mod sigur o sa te faca sa te gandesti de doua ori inainte de a cumpara ceva, si de alte patru ori inainte sa te hotarasti sa porti ceva.

Iar pentru ca Meryl Streep dar si ... Anne Hathaway, isi joaca bine rolul, totul curge bine si suportabil, astfel incat filmul o sa placa si celor ce traiesc pentru moda, indiferentilor dar si noncomformistilor.

Si poate ca pana la urma exista doar o singura solutie, la "dilema" morala pe care o pune filmul, si aia nu are nici o legatura cu solutia ireala si de happy-end pe care o sugereaza scenariul, pentru ca sincer nu ai de ales intre a fi tu insuti... si ... nimeni.


(unde naiba semnez?? : D)


Subtitrare aici

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.