The Queen (Regina) -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 noiembrie, 2006

The Queen (Regina) -10/10

"Hmmm... cine a spus ca nu se mai fac filme bune? Probabil ca si eu... printre multi altii. Ma bucur ca m-am inselat, asta pentru ca The Queen este un film exceptional. Din nefericire prea putini vor putea sa il aprecieze."

Anglia, Franta, Italia /Engleza/ min 97

Gen: Drama,

The Queen nu este un film menit sa distreze, este un film ce urmareste cu atentie relatia dintre noul prim ministru (cu ideei reformatoare) Tony Blair, si stalpul monarhiei engleze... extrem de conservatoarea Regina Elisabeta a II-a, in timpul exceptionalei perioade de crize cauzate de moartea printesei Diana.

Pentru a separa si mai bine publicul tinta, o sa adaug... ca filmul nu contine nici o scena de actiune, violenta, sex (whatever...). In schimb avem parte de o exceptionala si emotionanta performanta actoriceasca a lui Helen Mirren, ce joaca perfect rolul Reginei, obligata sa accepte un compromis dureros intre interesele si dorinta de liniste a familiei regale si vointa poporului pe care il conduce, incercand in acelasi timp sa rezolve si propria drama interiora ce este declansata disparitia "printesei poporului". ( ca sa nu mai zic de balansul fin pe care trebuie sa il faca intre a reprezenta ceea ce trebuie sa fie monarhia britanica ... si ai ii asigura supravietuirea).

Poate in mod ciudat, filmul nu e o masina de stors lacrimi.. si nici nervi, ci surprinde deseori prin umorul sau istet si taios. Iar felul in care priveste tragedia ce a afectat atatea milioane de oameni (dupa parerea mea... un pic cam exagerat), de la nivelul celor care considera intamplarea doar
ca un "eveniment" neplacut de familie sau ca o ocazie neasteptata de a face rost de capital politic, in contrast cu isteria mondiala generata de cei care nu am ajuns niciodata sa o cunoasca personal pe Lady Di, este foarte proaspat si extrem de interesant.

O interesanta intriga politica, si o capodopera a cinematografiei britanice... de recomandat din toata inima celor care au rabdarea sa vizioneze asa ceva!

(un -10, pentru inutila scena ... destul de socanta vizual, cu acel cerb decapitat...)

Subtitrare aici

Un comentariu:

Raluk spunea...

Pe mine m-a enervat la film subiectul. Stiu ca a fost bine realizat, jucat ok, regizat bine, etc. Mi s-a parut putin prea propagandistic. Am fost cam rea cu filmul - http://blog.raluk.ro/2007/03/queen-campanie-de-rebranding-pentru.html

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.