The Last King of Scotland (Ultimul rege al Scotiei) - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 ianuarie, 2007

The Last King of Scotland (Ultimul rege al Scotiei) - 8/10

"De vazut doar si pentru un Forest Whitaker ce joaca incredibil de palpabil, rolul dictatorul Idi Amin (omul nebun al Africii). Un film despre naivitate si coruptia puterii, ce priveste continentul negru cu un aer de superioriate greu de suportat"

USA/ Engleza/ min 123

Synopsis aici

Sa incep prin a imi motiva cele 2 puncte scazute acestui film.

  1. pentru felul copilaresc prin care doctorasul scotian ajunfe sa devina omul de incredere al lui generalului Amin,... degetul pe globul pamantesc, un accident aleatoriu, o vaca impuscata si un tricou cu scotia... poate ca pentru o carte merge, insa scenariul unui film nu ar trebui sa contina astfel de chestii ridicole.
  2. Atitudinea doctorasului (si cea a filmului) e una de Gulliver in tara piticilor. Iar aerele astea de superioritate combinate cu o iluzorie naivitate nu pot decat sa te enerveze.

In rest, numai de bine. Asta e intradevar un film ce trebuie vazut. Are cam de toate pentru toti, si ramane captivant si interesant pana la final. Pe langa cateva scene mai socante, destul violenta si momente de actiune si suspans, filmul mai poseda si destul umor si momente mai „romantice”, ce mai calmeaza tonul destul de intunecat al povestii.

De fapt daca e sa ma gandesc bine filmul asta chiar reuseste sa fie o constructie coerenta si completa, ce nu reuseste totusi sa exceleze la nici un capitol... si a carei credibilitate depinde prea mult de rolul exceptional al lui Forest Whitaker, ce pare sa fie un candidat imbatabil la Oscaruri.

Subtitrare aici

Trailer aici>>


Un comentariu:

Raluk spunea...

Super misto filmul. Si eu tot 8 ii dau. Mi se pare ca te-ai luat totusi degeaba de atitudinea de Gulliver in tara minunilor a doctorului. Chiar crezi ca nu sunt oameni care s-au regasit in aceasta atitudine? Oare nu multi dintre noi avem atitudinea asta copilaresco-aroganta?

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.