Jesus Camp - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

09 februarie, 2007

Jesus Camp - 8/10

Jesus Camp reuseste sa te sperie chiar daca nu e partinitor. Puterea credintei fanatice e absolut ingrozitoare…

USA/ Engleza/ min 131

Filmul se poate vedea de aici (cel putin pentru o vreme):


Eu unul sunt in stare de soc, intr-un alt documentar ce se apropie de acceasi tema... God’s next army, erau explorate vietile unor tineri... adevarati soldati devotati cauzei evangelice si partidului Republican. Eu unul nu intelegeam de unde vine atat pasiune si atata credinta oarba....

Si raspunsul in avem aici. E pur si simplu ingrozitor sa descoperi cum de la cele mai fragede varste acesti copii sunt indoctrinati prin cele mai perfide metode in a crede intr-un singur set fix de idei ce explica lumea. Pe parcursul filmului te trec fiorii reci, tensiunea ti se ridica de furie... si cateodata te pufneste rasul... atunci cand lucrurile tind sa devina suprarealiste, insa per total ramai cu un sentiment de uimire si de dezgust... fata de unii oameni ce cred ca astfel fac voia unei autoritati divine.

Mi se pare ridicola argumentatia lor... ca daca tinerii din fasia Gaza sunt invatati sa moara pentru religia lor... asa si tinerii americani trebuie sa aiba creierele bine spalate, pentru a fi si ei capabili sa savarseasca „acte de eroism”.

Astfel pornesc razboiele si masacrele, de la oameni ignoranti cu creierele spalate... Ce bine ar fi daca toti netotii din lumea asta s-ar omora intre ei, si ar lasa pamantul pentru cei dispusi sa ii accepte pe ceilalti si pe ideile lor!

P.s. documentarul devine repetiv... si oarecum stresant de la o vreme. De altfel realizatorilor le-a lipsit curajul de a face ceva cu adevarat convingator... , cu putina grija documentarul ar fi fost unul exploziv.

(nu e asta trailerul propriuzis al filmului... insa mie mi s-a parut foarte nimerita coloana sonora)

Subtitrare aici (waiT)

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.