After The Wedding (Efter brylluppet / Dupa nunta) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

10 martie, 2007

After The Wedding (Efter brylluppet / Dupa nunta) -7/10

Desi nu se ridica la nivelul celorlalte filmele straine prezente anul asta la Oscar, Efter brylluppet reuseste sa scoata la capat o poveste ce e in egala masura incredibila dar si al naibii de interesanta.

Danemarca, Suedia/ Daneza, Suedeza, Engleza, Hindusa/ min 120

Daca filmul asta are un merit, acela e ca reuseste la un moment dat sa te faca sa crezi ca urmaresti un episod real de viata. Filmul are un clar aer european si un distinctiv accent nordic... si poate ca se merita vazut numai pentru curiozitatea de a descoperi si o viziune cinematografica cu care nu prea suntem obisnuiti.

In definitiv o pelicula extrem de captivanta ce valorifica spectaculos o idee simpla (dar plina de ite complicate) si care reuseste sa fie cu adevarat emotionanta in pofida exceselor melodramatice.

In plus... filmul mi-a facut placerea sa ma reintalnesc cu atmosfera si oamenii din Danemarca, poate doar cei care au petrecut ceva vreme in acea tara... pot sa inteleaga cu adevarat anumite momente si replici din film... si sa il aprecieze la adevarata valoare.

Pe de alta parte, After The Wedding iti da deseori impresia de amatorism si de buget minuscul (in special scenele filmate in India) si desi e un film bun... nu e extraordinar. Poate e confirmarea ca „A fost sau n-a fost” trebuia sa fie propunerea Romaniei pentru Oscar. Danezii si Suedezii au avut curaj sa trimita la selectie un film simplu, inovator si interesant... oare de ce noi insistam sa trimite adevarate capodopere ale genului „incurcat si plictisitor”, e o adevarata enigma faptul ca un necunoscator... poate sa vada o chestie simpla pe care „marii nostrii experti in filme”(TM) nu o inteleg nici acum?

Ce sa mai zic... de lansarea si nominalizarea gresita a lui MDL de anul trecut, atunci cand filmul nu a apucat sa fie vazut e nimeni! Anul acesta Lazarescu ar fi avut sanse imense... dar asta e... suntem condusi de incompetenti aroganti in toate domeniile.

P.s. eii... ce sa le facem Nordicilor astia... de tot vin sa ajute copiii de prin tarile sarace... very strange people... al dreaq toti se cred Samariteni.

Subtitrare aici(N/A)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Un film bun, cu mult bun simt.Nu inteleg de ce a fost difuzat la miezul noptii, si nu la o ora de maxima audienta,un film adevarat si educativ.Simteam nevoia sa vad un astfel de film.
Pacat ca se difuzeaza din ce in ce mai rar astfel de filme...

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.