Ghost Rider (Demon pe doua roti ) -5/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

04 martie, 2007

Ghost Rider (Demon pe doua roti ) -5/10

Danezia revine pe teritoriul filmelor normale urmarindu-l pe Nicolas Cage jucand rolul unui schelet inflacarat ce se lupta cu tot raul din lume. Material de Oscar ?... NOT! (de altfel nici de vre-un mare Blockbuster)


USA/ Engleza/ min 114

Atunci cand nu ai de asteptat luni sau ani de la lansare, pentru a vedea un film intr-un cinematograf din Romania, iti vine sa lasi balta μtorrentul si sa te duci la cinema doar asa... pentru ca apreciezi rapiditatea distribuitorilor. Din nefericire in acest caz... asta ar fi o miscare proasta pentru ca nu e nimic nou de vazut in aceasta adaptarea cinematografica a unei alte benzi desenate Marvel. ( si din nou, inca un film prost apare imediat pe la noi.... doar pentru ca nu stiu ce cretin cu functie de conducere... considera ca asta isi doresc sa vada oamenii).

Nu ma asteptam la cine stie ce de la Ghost Rider (nu sunt nebun la cap), insa filmul asta nu nici macar foarte distractiv. Desigur ca are si el fazele lui mai spectaculoase, momentele lui mai comice... dar, per total sunt sigur... ca o sa regretati banii dati pe bilet (chiar si la matineu). Iar motivele ar fi multiple:

Nicolas Cage e absolut nepotrivit pentru rol si te bucuri atunci cand chipul si vocea ii sunt ascunse de craniul inflacarat... nu de alta, dar in restul timpului exagereaza cumplit rolul de doi lei ce i-a fost oferit.

Apoi scenariul are mai multe cratere decat un drum comunal si e absolut neinspirat chiar si atunci cand se inspira din mai toate filmele cu super-eroi. Ce sa mai zic de momentele jenante imprumutate din Terminator 1&2, replicile cretine sau melodramatismul ieftin... presarat si cu cateva predici.

Si totusi de unde 5 stele? Pai... pentru ca inceputul e frumos, actiunea e decenta si „demonul pe doua roti” e pana la urma destul de misto. Fara Nicholas Cage, scapat de atmosfera „sudista” de western si cu un scenariu bine gandit Ghost Rider 2 ar fi cu adevarat un film cool. Uite o continuoare ce trebuie neaparat facuta!

Subtitrare aici (by subs.ro Team)

***

P.S. E foarte nasol ca o subtitrare facuta de o echipa ce contine si pe cineva responsabil cu "Verificarea si completarea textului"... sa fie si incompleta si cu ceva greseli.

Eu nu sunt Zoso , sa ma apuc sa zic ca subtitrarea a iesit o tampenie sau altceva (doar de la niste erori punctuale), insa respectiva formulare creaza impresia gresita ca subtitrarea ar fi completa si corecta. (ceea ce nu e valabil , prea des nici in cazul profesionistilor). Am facut si eu traduceri (pentru ca sunt filme bune pe care nu le traduce nimeni), insa nu am avut niciodata pretentia ca respectivul text e si corect, si sa mai si garantez cu "reputatia" pentru asta.

Apropo daca tot sunt aici, si ma citesc si traducatori (tot respectul)... am pe aici cateva filme (in mare parte bune) a caror traducere lipseste (labelul Fara-sub), cine e harnicut si trimite un mail (vezi in profil detaliile de contact) cu linkul respectivei subtitrari, o sa fie citat in blog (dupa exemplul din acest review).

3 comentarii:

danezia spunea...

MAJOR SPOILER ALERT
Este frapant cretinismul scenariului… la un moment dat Ghost Rider incearca sa il termine pe tipul rau (jenante personaje negative)... cu privirea aia ce ar trebui sa arda suflete. Miscare proasta... pentru ca respectivul „gagiu” nu detine asa ceva. Insa in scena finala omul nostru este parlit pe interior de cateva sute de suflete... iar printre ele se vad in mod clar... sufletele celor ucisi de Blackheart inainte de prima confruntare cu motociclistul nostru (tipii din bar, blonda din bar... grasul ala din depou... etc). Intrebare... unde dreaq le-a tinut... de nu a ars prima oara? In buzunar...!?!?!

Unknown spunea...

Eu ma intreb daca filmele astea nu sint finantate de National Rifle Association, de orice forma de rau poate fi distrusa cu pusti si foc. Geez! Dupa esecul cu The Wicker Man si... chestia asta... ma intreb de ce imi placea de Nicholas Cage?

ummagumma spunea...

"Oleaca" de offtopic, dar nu exagerat:

Am gasit subtitrarea in engleza la "Letters from Iwo Jima", uite:

http://www.divxsubtitles.net/

Astept insemnari noi despre filmele nominalizte la Oscar la categia "cel mai bun film strain".

Vazut "Indigenes", multam pentru recomandare.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.