The Host (Gwoemul) -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

26 martie, 2007

The Host (Gwoemul) -9/10

Nici nu mi-am inchipuit ca un film corean despre o soparla mutanta... poate sa te lase cu gura cascata!!!. Iar filmul asta are de toate... e super-amuzant insa uneori si incredibil de trist, plin de scene antologice, poante de doi lei si neghiobii monumentale... dar si de momente subtile si sublime!.

Corea de Sud/ Coreana, Engleza/ min 119

Uff... nici nu stiu cum sa fac cronica asta, astfel incat sa nu creez prea mari asteptari dar in acelasi timp sa va conving ca se merita cu adevarat sa il vedeti.

Ce sa zic oare?

In primul rand, poate ca asta nu e cel mai bun film corean facut vreodata (cei care au vazut „Old Boy” stiu despre ce vorbesc)... insa cred ca o sa va fac destul de curiosi atunci cand o sa va zic ca unii critici pun filmul asta in aceasi barca cu JAWS si Godzilla.

Insa ca sa fiu sincer, eu unul nu sunt neaparat de acord cu chestia asta... Gwoemul e undeva la mijloc intre suspansul ireal al filmelor lui Spielberg si dementa pura incarcata de kitch si incredibila distractie a filmelor cu monstrul japonez.

Si cu toate ca readuce viata intr-un gen maltratat de decenii de imcompetenta si mediocritate hollywoodiana „The Host” nu este un horror propriuzis... e mult mai mult de atat. E genul de film ce se plimba dezimvolt prin toate genurile posibile. E o pelicula ce functioneaza concomitent pe nivele multiple: un blockbuster plin de suspans si umor; o poveste ce dezvolta cu umanitate si suflet o drama de familie si de ce nu... o incredibil de subtila privire ironica adusa lumii de astazi.

Filmul asta e atatea in acelasi timp, incat devine deranjanta uneori pendularea continua intre parodie si seriozitate, si personal chiar mi-as fi dorit ca filmul sa fi continut mai putine mistouri si faze cretine... nu e nici o indoiala ca astfel am fi avut parte de o capodopera

Mi-au placut in mod deosebit: ATMOSFERA superba, avalansa de poante subtile, faptul ca parodiaza cu nesimtire, ca e cinic si plin de umor negru... si mai ales pentru ca filmul e in acelasi timp inovator si putin cam ciudat!

Nu mi-au placut: cateva cretinatati serioase ale scenariului, faptul ca filmul isi pierde rapid dementa enorm de distractiva de la inceput... si neajunsurile majore in efectele speciale cu care a fost creat monstrul (in special scena cu focul de pe final).

Subtitrare aici


P.S. Toate chestia cu dezinsectia e o nemaipomenit de acida ironie adresata “isteriei gripei aviare” si sunt nepretuite momentele in care aflam ca virusul e doar o vrajeala… ce sa mai zic de datu’ spagii…

Atat de Romanesc… insa in acelasi timp atat de universal… Superb!!!!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Super film! Nu auzisem de el si l-am vazut doar pentru ca ai scris despre el. Multumesc! Mi-ai facut ziua.

Anonim spunea...

Asta pare interesant :D
Chiar foarte interesant. I might check it out :-?

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.