Painted Veil (Valul Pictat) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

16 aprilie, 2007

Painted Veil (Valul Pictat) -7/10

Totul despre cum o extrem de „romantica” epidemie de holera, poate sa înfiripe adevărata dragoste între doua suflete ce ajunseseră să se urască de moarte, intr-o China la început de secol XX ce e la o era depărtare de gigantul economic de astăzi.

USA/ Engleza/ min 125

Cred ca fiecare bărbat ajunge sa cunoască cel puţin odată in viata acea femeie extrem de aiurită căreia să i se potrivească o astfel de lecţie de viată. Insă cred ca ştim prea bine că prea puţine merită cu adevărat efortul de a le fi dovedit cat sunt de prostute... (oricum nu mai suntem in anii 20 si in ziua de astăzi unei astfel de idioate superficiale poţi doar sa ii iei înapoi Porche-ul Cayenne).

Dar pentru cei ce sunt tentaţi sa se îndrăgostească iremediabil de o femeie ce nu prea e interesată (reţeta clara pentru un dezastru) si sa ii câştige pana la urma dragostea... o avertizare: epidemiile de holeră nu sunt la îndemâna nimănui... si oricum rezultatul final oricum nasol. (dap... sunt un romantic incurabil)

Trecând la film, povestea e destul de captivanta insa nu are nimic cu adevărat deosebit in ea. Scenariul se limitează la a urmări unul dintre acele romane de consum ale lui William Somerset ce i-au adus respectivului tip o groaza de bani (prin anii 30). Aşa ca e cam lipsita de imaginaţie, se târâie in ritm de melc... si e nemaipomenit de previzbil (dar vizionarea e pana la urma una plăcută).

Naomi Watts face un rol excelent... insa in rest prestatii mediocre si din nefericire imaginile superbe cu o China rurala de o frumusete ireala, ignora pur si simplu adevărul geografic cu vreo 2000 de kilometrii.

Subtitrare aici


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.