Black Snake Moan - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 mai, 2007

Black Snake Moan - 7/10

Filmului ăsta se zvârcoleşte şi ţipă: „sexploitation” !!! iar premisa ridicolă, abundenţa de nuditate, prost gust şi moralitate dubioasă nu o îţi dezamăgească aşteptările. Dar în acelaşi timp aceasta este o călătorie extraordinară în sudul lipicios şi fierbinte... către inima muzicii soul. Şi totul devine interesant şi suportabil tocmai datorită coloanei sonore minunate şi a performanţelor actoriceşti pe măsură!!!

USA/ Engleza/ min 116 (nu este deocamdata distribuit in Ro.)

Hmm... în cazul în care vă întrebaţi despre ce film vorbesc, o să zic doar că în „Black Snake Moan” Samuel L. Jackson (Lazarus, un fermier sărac lipit pamântului, cu frica de cel de sus şi o dragoste fierbinte pentru blues), o leagă cu un lanţ de un calorifer, pe o foarte dezbrăcată Christina Ricci (o fată foarte rea... cu o poftă de nestăpânit pentru sex) şi asta nu pentru cine ştie ce dorinţe perverse (darn’it) ci pentru că vrea să o salveze...

Până la urmă asta e esenţa acestei poveşti despre sex şi blues... izbăvirea, ce îşi face treptat loc în atmosfera ciudată (dar impecabil reprodusă) de sud fierbinte şi aburind... lipicios şi plin de transpiraţie.

Acest film nu se fereşte de controverse... dimpotrivă, iar povestea cel puţin neconvenţională şi anumite scene explicite nu îl fac chiar pe gustul tuturor ; )... dar nici măcar cei cu obrazul extrem de subţire nu vor putea să ignore muzica superbă ce ridică pelicula din ghena mizeriilor de categorie B şi nici felul admirabil în care sunt jucate rolurile (inclusiv de către Justin Timberlake, credibil ca actor...)

Un film cu adevarat ciudat, chiar dacă e departe de a fi pe atât de vulgar şi pervers pe cât s-ar crede.

Subtitrare aici (Softpedia)


Un comentariu:

Anonim spunea...

Si, in cazut in care acest film va creste apetitul romanului pentru blues, uite o recomandare:
http://youtube.com/watch?v=8YiGMjdQZfY

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.