(2004) Shaun of the Dead (Lupta cu zombi (?!?) – 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

30 octombrie, 2007

(2004) Shaun of the Dead (Lupta cu zombi (?!?) – 10/10

Filmul asta e mai mult decât o extrem de amuzantă parodie la adresa filmelor cu zombies. Combinația interesantă și distractivă de umor britanic, ridicol, sânge, suspans, groază, și satirizarea isteață, plină de simbolism a lumii în care trăim o să mulțumească pe toată lumea… chiar și pe cei ce își doresc să vadă o comedie romantică mai deosebită (err.. ciudată)

UK, Franța/ Engleza/ min 99

Shaun of the Dead este de fapt un elogiu la adresa filmelor cu zombies a lui Romero, în care singura parodie e cea la adresa traiului nostru de zi cu zi, ce deseori pare mai lipsit de viață decât a „proaspeților” vizitatori din lumea cealaltă. Apoi, în pofida scenelor mai sângeroase… avem parte de o poveste sinceră (dar cam lineară) despre dragoste și prietenie.

Totul presărat cu umor britanic ce beneficiază de o resursă se pare nelimitată de glume, de tot felul, a căror efect este garantat.

Mi-a plăcut extrem de mult și felul în care se infiltrează atmosfera de film de groază peste banalul poveștii (aproape de sit-com), prin intermediul lucrurilor ce se petrec deseori în afara a ceea ce urmărește camera. Auzim mai întâi la radio frânturi despre prăbușirea unei misiuni spațiale, apoi vedem mici secvenţe la televizor, apar primii zombies în plan îndepărtat… iar ignorarea de către personaje a acestor semnale, creează neliniște, frustrare și un suspans ce nu prea mai e recreat de filmele horror contemporane, dar în același timp devine și o sursă foarte sănătoasă de umor.

Din păcate și filmul acesta are momentele lui mai greoaie, momente care te fac să te gândeșți că totuși mai era loc de ceva distracție suplimentară.

O recomandare obligatorie pentru cei ce nu l-au văzut încă până acum…

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.