Filme noi - Octombrie ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

14 octombrie, 2007

Filme noi - Octombrie

A venit timpul să vedem ce filme noi ne mai pregăteşte această toamnă, şi cine ştie... poate chiar să anticipăm surprizele plăcute sau mai neplăcute ale acestei perioade.

Desigur că voi enumera aici atât filmele cu posibil succes la Box Office a căror lansare se face pe scară largă (şi aproape concomitent în toată lumea), dar şi producţiile mai modeste, ce sunt lansate într-un număr mic de cinematografe (LIMITED)... ce vor ajunge cu greu şi pe la noi.

*din cauza dimensiunilor mari, acest post se poate încărca cu dificultate. Rabdare.

5 -12 Octombrie:

Michael Clayton - George Clooney face se pare un rol de Oscar, într-un thriller pe care îl aştept cu nerăbdare despre lumea întunecată a avocaţilor de corporaţie, capabili să facă totul pentru a îşi proteja clienţii. Mari dileme morale, conspiraţii, multă paranoia... hmmm sună perfect!.

We own the night – Un film dezamăgitor de prost, despre viaţa de noapte, gangsterii şi poliţia New York-ului anilor 80.


LIMITED

Control – un excelent film de arta ce arunca o privire asupra vieţii viata solistului modestei trupe britanice „Joy Division”. Bine realizat, însă poate prea lung şi prea trist pentru mulţi....

Golda's Balcony - un film bun (dar care ar putea sa intereseze pe foarte putini oameni) despre primul ministru al Israelului din timpul Războiului deYom Kippur, Golda Meir.

The Disappointment: Or, The Force of Credulity – Un documentar despre o fermă din Missouri ce ascunde 4 mistere.

12 - 19 Octombrie:

Across the UniverseUn film halucinant plin de toate clişeele posibile despre o poveste de dragoste ce se întinde de-a lungul unui deceniu... anii 60 recreaţi fără pic de inventivitate, şi doar ca motiv de a avea în coloana sonoră cântecele celor de la Beatles. Greu de luat in serios...

Tyler Perry's Why Did I Get Married – Un alt film mediocru al lui Tyler Perry... adresat aşa cum ne-am obişnuit deja spectatorilor de culoare. Astfel de comedii au totuşi farmecul lor...

The Final Season – despre baseball.... foarte prost.

Elizabeth: The Golden Age Urmarea dezastru a unui film de Oscar cu muzica pompoasă, costumele extravagante... şi doar atât

LIMITED

King Corn – Un documentar foarte bun, interesant şi al naibii de amuzant despre doi prieteni ce se decid să cultive un acru de porumb şi apoi să vadă cum producţia lor ajunge să fie procesată de industria alimentară... în junk food. Dacă te interesează ceea ce mănânci... e de văzut!!!

Naked Boys Singing – un musical ce îţi respectă promisiunea: 10 bărbaţi goi puşcă şi multe cântece care celebrează stilul de viaţă şi aspiraţiile minorităţii gay. Deloc pe gustul meu... dar probabil că se vor găsi destui interesaţi (20% ?).

Terror's Advocate – Un documentar fascinant, plin de mister şi intrigi despre avocatul ce a apărat pe unii dintre cei mai malefici oameni de pe pământ.

Canvas – Un film foarte serios şi emoţionant despre problemele pe care schizofrenia le provoacă unei familii obişnuite din Florida. Poate prea deprimant...

Lars And The Real Girl – Atunci când o comedie are ca subiect un bărbat ce se îndrăgosteşte de o păpuşă gonflabilă, gândul te duce repede la ceva ridicol de un extrem prost gust... Din fericire aici nu e loc de poante cretine, şi e un mic miracol faptul că povestea a fost tratată atât de bine!

Khadak – O ciudată fabulă modernă, a cărei ritm lent şi subiect neconvenţional îl poate face interesant doar pentru foarte puţini. Mi-as dori să îl văd pentru felul în care surprinde viaţa şi peisajele spectaculoase ale Mongoliei.

Sleuth – Un remake ce nu aduce nimic nou, un demers inutil...

Şi desigur 2 filme indiene... se pare că foarte proaste, cu dedicatie specială pentru cine se ştie : P.

(ha!ha! really stupid but funny trailers )

Bhool Bhulaiyaa

Laaga Chunari Mein Daag - Journey of a Woman

19-26 Octombrie:

(păreri făcute după media opiniilor celor care au avut şansa să vadă filmele în avans)

30 Days of Night – Un mic orăşel din Alaska e cufundat în fiecare an timp de o lună în întuneric (al fel ca toate locurile din nordul extrem).... însă de data asta locuitorii au parte de nişte vizitatori neaşteptaţi. O bandă de vampiri soseşte pentru a profita de întunericul neîntrerupt. Hmmm... sună super. De abia aştept!!!!

Rendition – Subiectul transferurilor extrajudiciare şi al torturii de care se face vinovată SUA în războiul împotriva terorismului, merita mai mult decât o poveste superficială plină de melodramă, plină de personaje simpliste şi lipsite de orice credibilitate.


Things We Lost in the Fire – nimic interesant de zis.... deocamdată.


Reservation Road – O dramă frustrant de melodramatică ce porneşte de la tamponarea mortală al unui băieţel în care vinovatul fuge de la locul faptei... sădind în tatăl îndoliat tendinţe criminale. În pofida unor personaje jucate excepţional, desfăşurarea poveştii este neispirată şi lipsită de orice urmă de suspans.

The Nightmare Before Christmas – clasicul deja film de animaţie din 1993 este relansat în versiune 3D. (se reînvie desigur morţii... atunci când e pană de idei)

Gone Baby Gone – O dramă ce are ca punct focal investigaţia dispariţiei unei fetiţe de 4 ani, se anunţă deja ca o mare relevaţie. Scenariu bine scris, plin de melancolie dar şi de umor caustic, o viziune morală complexă şi un final deschis... fac din acest film o propunere extrem de interesantă.



The Comebacksideea ar fi cea a unei parodii la adresa filmelor cu subiecte din sport. Să zicem că ăsta ar fi primul din seria „Sport Movie”. Nu ar fi greu să faci un film nemaipomenit de distractiv.... pentru că genul e plin de producţii ridicole, însă din ce se aude... ăsta pare să fie doar un film prost în genul „Epic Movie”.

Sarah Landon and the Paranormal Hour – genul fanteziilor cu vrăj(el)i pentru copii, mai primeşte un nou membru... în ceea ce se anunţa a fi o lungă (speram scurtă) serie. Tot ghinionul din lume pentru producătorii acestui film ce vor să penibilizeze total genul horror. Next in line PG13-porn.



LIMITED

Epic Stories of the Bible: The Ten Commandments – ce ne-am face noi fără animaţiile cu subiecte religioase. (PG13-porn?)

Weirdsville – O comedie neagră, ciudată, absurdă şi... aproape scandaloasă.



Jimmy Carter Man from Plains – un documentar corect despre unul dintre „micii” preşedinţi americani.


O Jerusalem – Prietenia dintre un arab şi un evreu este pusă la grea încercare în timpurile tulburi ale formării statului Israel. O producţie interesantă din punct de vedere istoric, ce încearcă să prezinte în mod original şi imparţial germenii actualului conflict din Orientul Apropiat.

26 Octombrie – 2 Noiembrie:

(în mare parte speculaţii, cu excepţia filmelor ce au avut deja premiera în ţările de origine)

Run, Fat Boy, Run – O comedie britanică destul de facilă şi convenţională. Nimic sofisticat aici... doar umor fizic... în mare parte de la brâu (err... burtică) în jos. Amuzantă dar departe de avalanşele de râs din Shawn sau Hot Fuzz.

SAW IV – Foarte puţine se ştiu deocamdată despre un film pe care multă lume şi-ar dori să îl vadă pur şi simplu din curiozitate. Chiar dacă sunt un mare fan al genului Horror... nu îmi pot da seama cum ar mai putea să ne mai surprindă şi acest al patrulea film. Presimt material la greu pentru Scary movie 5 (sau 6)

Dan in Real Life – Comedie cu Steve Carell... mai bine pas, dacă e la acelaşi nivel cu Evan Almighty.

The Martian Child - (child in a box.... no comment)


Rails & Ties – şoseaua întâlneşte calea ferată, trenul o maşină.... şi acum băiatul care scapă din carnagiu se întâlneşte cu cel pe care îl consideră responsabil: mecanicul de pe locomotivă. Desigur că... urmarea (la fel ca şi premisa) e uluitor de absurdă.


Azuloscurocasinegro (DarkBlueAlmostBlack) – Iubirea frăţească... îşi cam testează limitele în această producţie spaniolă, în care un fost puşcăriaş ce nu reuşeşte să îşi lase prietena însărcinată îşi roagă fratele să facă lucrul ăsta în locul lui. Desigur că povestea e mult mai complexă decât atât... şi astfel un subiect ciudat poate deveni digerabil.

The Signal – Un indie-horror ce în pofida bugetului minuscul, ar putea avea destulă originalitate astfel încât să se merite văzut. Am sentimentul că o să fie extrem de distractivă povestea acestei transmisii misterioase ce transformă oamenii în criminali!

Before the Devil Knows You're Dead un thriler captivant, în care tensiunea şi suspansul se acumulează de-a lungul câtorva episoade ce descriu evenimentele de dinaintea şi de după jaful unui magazin de bijuterii.


4 comentarii:

danezia spunea...

Scuze pentru inevitabilele typo, virgule lipsa... sau pur si simplu pentru catastrofele gramaticale pe care acest post le poate contine.

Curajosii care l-au citit in totalitate isi pot imagina entuziasmul meu in a cauta si edita erorile. De fapt... la asa un post lung chiar imi e frica sa dau edit... ca cine stie ce se poate intampla pe acolo (that's scary!!)

Unknown spunea...

Excelent rezumat.

Vazind ca ti-ai reluat ocupatia, am renuntat la unul dintre joburi ca sa am timp sa iti fac concurenta la vazut filme. Pazea!

Anonim spunea...

hmm, o`i fi vazut tu multe filme si vad ca iti face placere sa le comentezi da nu prea sunt de acord cu comentariile tale, cu care incerci probabil sa impresionezi sau sa dai impresia ca esti mare cunoscator/a ...esti cam praf si daca era sa citesc astea paici poate ratam cateva filme interesante datorita jalnicelor comentarii .......iti pierzi timpul ;)

Anonim spunea...

ce comentariu e acesta: "...poate prea trist"?
ce inseamna trist?
subtire!!!
daca vrei sa faci comentariu de film lasa judecatile de gust acasa!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.