3:10 to Yuma (Drumul dreptăţii) – 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 octombrie, 2007

3:10 to Yuma (Drumul dreptăţii) – 8/10

Un film… cum se mai făceau doar odinioară, poate semnalul revenirii mult aşteptate a unui gen ce nu și-a spus încă ultimul cuvânt.. Un western (cam remake de felul lui) despre care o să mai auzim pe la Oscaruri, mai ales datorită unor roluri jucate superb.

USA/ Engleza/ min 117

3:10 to Yuma aduce mult prin atmosferă si construcţie cu marile westernuri din anii `60, de fapt abordarea e atât de clasică încât pare destul de superficială în contextul actual… în care negrul și albul nu mai există și totul se rezumă doar la nuanțe de gri.

Poate Vestul Sălbatec era întradevăr o lume mai simplă, … în care dreptatea și nedreptatea se împărțeau cu revolverul… și westernul a fost tot timpul poarta către acele timpuri în care omul era încă aproape de natură, într-o lume lipsită de complicațiile prezentului.

Din nefericire filmul urmează prea mult firul poveștii originale, și astfel avem parte de un scenariu cam greoi, cu scene cam trase de păr… dacă nu chiar ridicole, cu momente monotone, dar și cu acțiune explozivă (puţin mai mult decât era nevoie) pe ultima jumătate de oră.
Până la urmă scenele de acțiune fac foarte plăcută vizionarea iar Russell Crowe și Christian Bale deschid doar o distribuție ce produce o serie de roluri foarte bine jucate. De fapt regia, mişcările camerei… și perfomanțele actoricești fac din această poveste una captivantă… și e destul de probabil ca rezultatul să se manifeste prin multe premii în primăvară.

O vizionare obligatorie pentru toți fanii genului western.

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.