Across the Universe (Un cantec strabate lumea) -3/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

21 februarie, 2008

Across the Universe (Un cantec strabate lumea) -3/10

Înecată de clişee, această poveste melodramatică de dragoste e o încercare mult prea ambiţioasă şi un eşec pe măsură de spectaculos. Nu numai că filmul e exagerat din punct de vedere vizual, dar şi încercarea disperată de a înghesui cât mai multe cântece ale Beatles îl face insuportabil de lung.

USA/ Engleză / min 131

Sunt sigur că fanii celor de la Beatles o să aprecieze acest film, mai ales pentru abundenţa de momente muzicale. Din nefericire marea majoritate a lor nu îşi găsesc locul în această poveste lipsită de coeziune narativă şi de orice fel de viziune artistică coerentă.

Nu are rost să intrăm într-o dispută cu privire la felul în care această peliculă face sau nu dreptate spiritului contraculturii anilor 60. Nu de alta… dar nu am trăit perioada… şi cei mai bătrâni ca mine era prea ocupaţi cu construcţia comunismului pentru a îşi putea da o părere.

Aşa că o să mă rezum la ceea ce nu mi-a plăcut clar la acest film. E lung, plictisitor (o tortură de urmărit), elementele vizuale cvasi psihedelice sunt amatoreşti şi nemeritate pentru bietul spectator… povestea e doar o scuză pentru a înghesui momente muzicale interpretate mediocru şi însoţite de dansuri de aceeaşi valoare artistică.

Dacă mai adăugăm şi personajele bidimensionale de care nu ai cum să ataşezi… rezultă un fel de porcărie pretenţioasă pe măsura I’m not there.

De evitat! (*cu exceptia fanilor)

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.