La Môme (La Vie En Rose) -6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

17 februarie, 2008

La Môme (La Vie En Rose) -6/10

Marion Cotillard îţi dă destule motive ca să nu regreţi în totalitate că ai văzut acest film despre viaţa lui Edith Piaf. Nu de alta dar pelicula făcută de dragul artei şi nu pentru marea artistă îţi dă destule motive să te iei cu mâinile de cap. Abordarea de tabloid, naraţiunea neliniară ce e făcută doar ca să te ameţească cât şi abundenţa de omisiuni sau exagerări sunt doar câteva dintre acestea.

Franţa, UK, Cehia/ Franceză, Engleză / min 140

Trebuia să vină şi dezamăgirea… se pare că europenii lăsaţi de capul lor… nu sunt capabili să facă filme bune. Doar tentative pretenţioase de artă cinematografică. Va trebui să mai aşteptăm până la un film pe măsura marii Edith Piaf.

La Vie En Rose pare că nu îşi priveşte deloc cu simpatie subiectul… filmul este inegal şi total incorect în prezentarea artistei ce, deşi cunoscută pentru excentricitate, nu merita o asemenea îngroşare caricaturală. Ce să mai zic de faptul că filmul nu aminteşte nimic de contribuţia ei la eforturile Rezistenţei franceze?

Montajul e un dezastru şi face ca vizionarea să fie o tortură… pe măsură ce evenimente plasate în perioade diverse de timp, extrem de diferite, se succed cu rapiditate (mai ales spre final). Filmul e lung, plictisitor şi neinteresant în diverse momente… mai ales când exagerările scapă de sub control.

Din fericire Cotillard face puţină dreptate în acest film injust şi în jurul ei se ţes cele câteva momente cu adevărat puternice şi emoţionante. Decizia folosirii interpretărilor originale e de asemenea de aplaudat.

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.