Rambo (Rambo IV, Rambo 4) -6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 februarie, 2008

Rambo (Rambo IV, Rambo 4) -6/10

Un film de acţiune ca pe vremuri… (vremea casetelor video de după revoluţie), cu un scenariu de abia închegat, plin de replici ţepene… jucat pe măsură, însă care compensează orice defecte prin scenele demenţiale de acţiune în care armele îşi fac de cap… şi sângele (+creierii) zboară în toate direcţiile. Suntem în 2008 şi generaţia CounterStrike o să fie superîncântată… mie unul chiar mi-a făcut chef să fac nişte fraguri!

USA/ Engleză, Karenă (tibeto-birmaneză)/ min 91

Nu mă înţelegeţi greşit, nota şase nu înseamnă că nu mi-a plăcut filmul. Dimpotrivă, de multă vreme nu mi-am mai odihnit atât de bine neuronii… spărgând seminţe şi bând bere. Rambo mi-a adus aminte cu plăcere de vremea în care [baietii] ne strângeam să vedem casete video… sau de primii ani de glorie ai televiziunii prin cablu în care vedeai în fiecare seară blockbustere pe canalul local.

Însă sunt tare dezamăgit de faptul că Sylvester Stallone nu a reuşit, nici cu 50 milioane de dolari, să scoată mai mult decât un superfilm… de categoria B. Nu mă aşteptam la cine ştie ce de la scenariu… dar poate speram ca povestioara să fie spusă cu puţin mai mult suflet. Îţi inspiră prea puţine filmul… nu e nici trist, nici plin de umor isteţ… te revoltă mult prea puţin soarta bieţilor kareni şi te satisface prea puţin măcelărirea soldaţilor birmanezi. În mod revoltător… lipseşte şi suspansul atâta timp cât armele tac… cât despre tensiune şi atmosferă nici nu poate fi vorba (păcate capitale pentru un film de acţiune -4 puncte).

La naiba, situatia de tot rahatul din Birmania (Myanmar) merita si putea fi explorata cu mult mai bine... și în loc de asta avem parte de un scenariu ce conduce la un punct culminat în care niște tipi își iau cafteală lângă o barcă. (*fază penală urmată totuși din fericire cu o mult prea bazată scenă de luptă în care toată lumea împușcă pe toată lumea... până când nu îți mai dai seama care îs tipii buni... și care îs tipii răi).

Dar când armele încep să vorbească… uhhh… ahhh… brrr…senzaţia e imposibil de descris în cuvinte. Poate vorbi doar nivelul de testosteron!!! Păcat totuşi că se exagerează tare de tot la acest capitol: ştim prea bine de la Mythbusters că un headshot nu o să te facă să zbori vreo 6 metrii.

De văzut în gaşcă, sau cu prietena… dacă vrei să scapi de ea în maxim o oră.

Subtitrare aici (RegieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.