(2006) Outsourced -8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 martie, 2008

(2006) Outsourced -8/10

Despre globalizare se pot spune multe, însă destul de rar poţi să vezi un film care să trateze atât de interesant problema ciocnirii dintre culturi… O comedie amuzantă… plină de romantismul, misterul şi explozia de culoare a subcontinentului Indian.

USA/ Engleza, Hindusă/min. 103

Todd este un manager mic… într-o firmă mare şi lipsită de scrupule ce vinde nimicuri patriotice kitchoase (produse în China) americanului mediu. Inevitabil, întregul său departament de vânzări este concediat pentru ca activitatea să fie subcontractată unei firme indiene. Şi pentru ca umilinţa să fie completă…, Todd este obligat să îşi şcolească înlocuitorul, la faţa locului, înainte de a fi şi el dat afară.

Pare un coşmar, însă călătoria în India îi va aduce lui Todd mai multe decât şi-ar fi imaginat vreodată… se va regăsi pe sine, va descoperi… o ţară şi o cultură care îl va lăsa facinat… şi poate chiar dragostea vieţii.

Filmul e amuzant, drăguţ şi fascinant… mai ales prin simplitate şi sinceritate. Poate că i-ar reproşa o oarecare uşurinţă şi superficialitate în abordarea unui subiect destul de dificil, dar poate că acesta era singurul mod prin care povestea putea fi spusă fără nici un fel de încrâncenare.

Filmul e jucat bine… şi chimia dintre personajele principale e evidentă şi depăşeşte ceea ce vedem de obicei în filmele romantice. Momentele amuzante sunt multe şi extrem de reuşite. Pare o alegere perfectă pentru o seară cu adevărat deosebită.

Subtitrare aici (Opensubtiles Engl)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.