(1999) Office Space (Rutina, bat-o vina!) -9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 aprilie, 2008

(1999) Office Space (Rutina, bat-o vina!) -9/10

Office Space este incredibil de amuzant pentru oricine a avut parte de coşmarul lucrului în „fascinantul domeniu IT”. Reflectă realitatea, aproape ca un documentar, e sincer, direct… distractiv, si ne dă ocazia (măcar în râsete) de a ne răzbuna pe acest mediu diabolic de lucru.

USA/ Engleza/ min 89

Ohh… ce amintiri, acum ceva vreme lucram pentru o firmă ce dregea o bază de date (probabil nişte americani făceau trebuşoara aia înainte ca jobul să fie transferat în Românica ™. De bine de rău, eram mai cu moţ decât mulţi dintre colegii mei şi aveam propriu meu cub cu pereţi prefabricaţi (ce onoare…). Eram toţi studenţi, tineri, uşor impresionaţi de lucrul într-o clădire de birouri şi 150 de coco erau bani pe acea vreme :p!

Nu mă întrebaţi cum a fost serviciul, uitaţi-vă pur şi simplu la Office Space… există doar o singură deosebire: noi apucam să îl vedem pe şeful cel mare… un manelist burtos cu mega-maşină. În rest pot considera filmul aproape un documentar… genial!

Comedia aceasta e bestială, etern adevărată… sinceră, plină de acele mici detalii ale vieţii de birou şi de simpatie faţă de omul de la baza piramidei. O refulare fată de aerele şefilor, munca inutilă, hârţogăraia lipsită de sens, colegii tâmpiţi… filozofiile de companie, echipamente de birou cu o minte a lor… urâte zile de luni, pauze de prânz luate pe ceas, în definitiv toate kkt-urile ce fac ca munca de la 9 la 5 (8 la 5 cu pauza de masa) să fie cu adevărat sclavia timpurilor moderne.

Totuşi filmul se îndepărtează de nota zece, deoarece îşi caricaturizează cam grotesc personajele (la o adică de explicat pentru că regizorul, Mike Judge e un veteran Beavis and Butt-Head), în plus spre final se simte clar cum motorul comic cam dă rateuri şi totul se transformă într-o banala farsă.

Dar asta nu schimbă cu nimic o super recomandare… de reţinut: WORK SUCKS! (sau cel puţin genul ăsta de lucru).

Subtitrare aici (regieLive)


Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.