(1963) Cleopatra -6/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

18 noiembrie, 2008

(1963) Cleopatra -6/10

Elizabeth Taylor, erotismul… decorurile, costumele, grandioasele bătălii… nu pot totuşi compensa extravaganţa ridicolă a unui film… a cărui multe scene au fost turnate fără un scenariu în adevăratul sens al cuvântului. O peliculă cu multe poticneli, lungă şi plictisitoare… atâta timp cât lipsesc extravaganţele. O varză… chiar dacă poate cea mai minunată, aurită şi lăudată varză pe care o să o vedeţi vreodată.

USA/ Engleză /min 240 – 320

Cleopatra e capabilă să ne dea o idee clară asupra Egiptului. O societate în care faraonii nu ezitau în a îşi satisface gloria de nemurire prin extravaganţe, făcută cu cheltuieli enorme, eforturi faraonice…

Sfârşitul unei ere… epoca de aur a Hollywoodului.

Filmul e uimitor şi în prezent… dar nu prin valenţele artistice (mediocre de altfel) ci doar prin dimensiunile sale cu adevărat strivitoare şi irepetabilitatea unui astfel de efort în prezent. De altfel pelicula nu te poate pune pe gânduri decât prin nelămurirea… ce oare le-a trecut oamenilor ăştia prin cap de s-au apucat de aşa ceva?

În rest.. opulenţă, un triunghi amoros cu adevărat remarcabil… şi un scenariu atât de lung, încurcat şi puţin axat pe Cleopatra în sine, încât atunci când ajungi la sfârşit nu prea ai cum să îţi mai aduci aminte cum a început totul.

Până la urmă o vizionare… foarte plăcută… chiar dacă enervant de confuză şi lipsită de scop.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.