(2002) Secretary (Secretara) - 9/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

31 martie, 2009

(2002) Secretary (Secretara) - 9/10

Pentru mine comediile romantice reprezinta in mod obisnuit porcarii siropoase ce se intrec in a fi cat mai previzibile, kitchoase si pline de clisee.... ori Secretary nu e chiar asa. Faptul ca "romantismul" e putin mai kinky la mine... e desigur o explicatie.

Chiar daca un picut mai deosebit (1 sau 2 scene mai speciale), filmul asta merge pentru oricine nu traieste cu capul in cutie sau.... intoarce privirea la comanda imediat ce vede orice ar putea sa ii deregleze viziunea perfecta si pura asupra lumii si a iubirii.

Un nene foarte istet (despre care o sa vorbesc in urmatorul review) a demonstrat in anii 50, ca normalitatea e doar un mit... mai ales si cand vine vorba de sexualitatea umana reala, si e tot timpul o bucurie sa vezi un film care se abate de la mituri si de la norma pentru a explora un pic de realitate alternativa.

Lee Holloway se simte captiva in aceasta lume superficiala si alege o metoda foarte "emo" (pun intended) pentru a se elibera din cand in cand..., nu are viitor, nu are pentru ce trai... pana cand se angajeaza ca secretara (o fundatura de job, lipsita de orice perspective... by the way, oricat de assistent manager ar suna in ziua de astazi) pentru un avocat, Mr. Grey, ce tocmai a reusit sa evadeze dintr-o relatie cu o femeie extrem de puternica si dominatoare. Relatia dintre sef si secretara... se aprinde repede... arde vijelios si are un superb happy end odata ce Mr. Grey renunta la a se lasa dezgustat de propria sa transformare si de iluzia normalitatii... pentru a lasa cale fericirii.

Producatorii de mizerii romantice pe banda rulanta.... si consumatoarele fidele nici nu stiu ce pierd.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.