Breaking! H1N1 reloaded CF = 1.466 % ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 iulie, 2009

Breaking! H1N1 reloaded CF = 1.466 %

Umbla vorba prin interneti... ca in Mexic a inceput al doilea val al epidemiei de gripa "porcina".

Deocamdata putinele date preliminare par sa indice ca ipoteza protrivit careia tulpina evoluata va fi mult mai bine adaptata conditiilor din organismul uman.

Sa il citam de exemplu pe nenea asta ce la randul sau citeaza vreo doua ziare din America latina, ce par la randul lor sa isi bazeze afirmatiile pe declaratii ale unor persoane cat se poate de serioase. (scuzati traducerea urmatoare)

Epidemideologul Hugo López Gateli, unul dintre directorii Centrului National pentru Supraveghere Epidemiologica este citat spunand ca numarul de cazuri in Chiapas "a explodat," pana la punctul in care in mai putin de trei luni numarul de cazuri a crescut de 5 ori. O evolutie asemanatoare a epidemiei a fost observata atat in Yucatán (crestere de la 683 la 1,906 cazuri) cat şi în Mexico City (2,161 noi cazuri) în ultimele saptamani.

Extrem de ingrijoratoare mi se pare revenirea virusului intr-o tara in care ne-am astepta ca majoritatea populatiei sa fi intrat deja in contact cu acesta (domolire a epidemiei), mai ales in conditii de temperaturi ridicate şi în afara sezonului scolar (conditii deloc propice raspandirii virusului).

La aceasta observatie se mai adauga si numarul mare de decese, raportat la numarul de noi cazuri (10 din 683)

Rata fatalitatilor de 1.5% pentru noua versiune de gripa porcina, nu mai face deloc distractiv jocul de-a ruleta ruseasca cu care o sa ne confruntam cu totii in urmatoarele luni.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.