Gran Torino - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

19 iulie, 2009

Gran Torino - 7/10

Dincolo de a fi o constuctie subtilă, realizată elegant... Gran Torino e un film cu destule neajunsuri ce se bazează aproape exclusiv pe talentul de o constanţă impresionantă a lui Clint Eastwood. Rezultatul final e o peliculă puternică, plină de momente spumoase de umor.
Pentru cine nu întelege ideea în sine a filmului, umorul rasial al filmului poate părea prea de tot... iar referirile la asiatici sunt atat de diversificate si usturatoare încat par sa fie iesite dintr-un studiu detaliat de limbaj urban ce a surprins cele mai hazlii insulte. Momentele comice ale filmului se bazează in proportie covarsitoare pe umor si situatii in care abunda insultele... si pare o minune faptul ca Eastwood in postura de regizor si actor nu sare deloc calul si ne face sa ne simtim destul de confortabil astfel incat sa putem rade.

Un singur aspect pare tras de par... si acela e relatia (şi discutiile) dintre Walt şi frizerul Martin... , iar scena in care ei ii demonstreaza lui Tao cum vorbesc barbatii e artificială si scartaie din toate incheieturile la capitolul credibilitate.

Dincolo de umorul rasial, regia cam teapana şi jocul de umplutură al majoritatii distributiei... Clint Eastwood actorul, duce cu succes mesajul puternic al filmului, si ne propune posibilitatea unui final de carieră cat se poate de reusit, printr-o peliculă ce nu îţi poate lăsa la final decât o foarte bună impresie.

P.S.Despre final... pe mine unul nu m-a surprins, mai ales că intregul film trăge in acea directie. Pe multi... lipsa unei ultime lupte o sa ii dezamageasca si o sa ii intristeze... chiar daca rezolvarea finala este cea mai chibzuită, si completeaza corect atât viaţa lui Walt dar şi multele intrebări şi dileme morale ale filmului.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.