Epidemie? ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

11 noiembrie, 2009

Epidemie?

Suntem foarte aproape de confirmarea primului caz de deces pus pe seama A(H1N1). Acest lucru nu are decat o singura insemnatate: marcheaza raspandirea pe scara larga a virusului şi apariţia condiţiilor statistice de inregistrare a deceselor.

Rata de mortalitate pare sa fie mult mai redusa decat a gripei obisnuite, chiar daca A(H1N1) este cu mult mai contagioasa decat versiunile precedente de gripă.

In aceste conditii mi se pare logica hotararea autoritatilor ca stocurile de Tamiflu sa fie rezervate numai pentru cazurile grave de A(H1N1), deoarece gripa noua urmeaza sa devina in cateva luni o boala comuna.
Ma astept ca pe masura ce ne obisnuim cu prezenta acestui virus sa se renunte treptat la inchiderea de scoli... si restul isteriei.

Calatorind de la Iasi spre Bucuresti am descoperit ca frecventa virozelor pare sa fie extrem de mare aproape de casa (tusea aproape toata lumea in tren)... in timp ce in capitala nu am vazut pe nimeni cu semne de boala in metrou. Probabil ca numarul de cazuri in zona Iaşilor depăseste cu mult cel raportat de autoritati, insa situatie e sub control... boala fiind extrem de banala şi ignorată de catre adepţii tratării cu ţuica.

Raspandirea pe scare larga a bolii la Iasi poate fi recunoscuta si de depistarea bolii la echipa de fotbal locala cat si de apariţia de cazuri ce nu sunt legate de focare de infectie. In realitate acum se raporteaza doar cazurile cu adevarat grave, pentru ca oamenii sa nu intre inutil in panica.

Sunt mari sanse ca sa fi facut deja boala (si asta e valabil pentru multi dintre voi) sau sa fiu pe cale sa o fac deoarece nu ma simt foarte bine in acest moment.
Sunt pregatit cu termometru ca sa ma monitorizez si cu masca pentru a nu ii infecta pe cei din jurul meu.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.