Paranormal activity - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

01 noiembrie, 2009

Paranormal activity - 8/10

Impofida amatorismului, bugetului minuscul şi a aparentei simplităţi a ideii, Paranormal activity se poate dovedi o experienţă extrem de puternică în condiţii favorabile. Altfel, doar curiozitatea te mai poate impinge să vezi până la capăt acest film ce pare să nu fie mai mult decât o înşiruire de filmuleţe numai bune pentru YouTube.

USA, 86 min.


Mă recunosc un sceptic. Realitatea ce mă îmconjoară are sens numai atunci când o analizezi logic, lucid şi rece. Asta face ca lumea în care cred că exist să fie o lume extraordinară, plină de provocări, întrebări ce aşteaptă răspunsuri, mistere fascinante ce apar de oriunde... însă o lume în care nu există necunoscutul, asbsurdul, inexplicabilul şi paranormalul.

De asta Paranormal Activity mi se pare doar un concept interesant, extrem de profitabil pentru autori... dar incapabil să mă înspăimânte. Dar sunt mulţi dintre voi cei pentru care paranormalul există, spiritele se manifestă, oamenii pot fi posedaţi... viitorul poate fi ghicit, cristalele au puteri nebănuite. Pentru voi  dar şi pentru cei care încă au dubii... filmul poate fi o experienţă şocantă.

Dacă aveţi o fire mai emoţională vă recomand clar să nu vedeţi acest film singuri şi noaptea. E posibil să nu mai vreţi să dormiţi până la răsărit. Şi asta nu se întâmpla neapărat deoarece filmul e teribil prin sperieturi... ci prin faptul că acţionează cu viclenie la adresa simţurilor ce devin foarte ascuţite şi suspicioase la adresa unor evenimente de altfel banale: pisica vecinului sărind de pe canapea, lătratul unui câine afara, petrecăreţii cu paşi grei de pe scara blocului...  toate astea vor deveni pentru voi elemente de paranormal capabile să vă sperie teribil.

Pe de altă parte chiar şi în compania unor prieteni cârcotaşi filmul e totuşi capabil să îţi dea o stare de nelinişte, una ce nu poate fi spălată decât de un film amuzant cu zombies :)).

Lăsând deoparte atmosfera de nota 13 a filmului, amatorismul producţie e dezamăgitor şi poate să îţi taie rapid cheful şi să te întrebi pentru ce îţi pierzi banii şi două ore din viaţă. Cei doi eroi sunt jucaţi neconvingător, isteric... ceva în genul producţiilor "tradaţi în dragoste" sau "sa te prezint părinţilor whatever".

Cu toate acestea filmul este foarte bun având în vedere bugetul resursele şi modul onorabil în care îşi execută originala idee... şi îl recomand cu plăcere.

Somn uşor.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.