A Christmas Tale - 8/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

13 decembrie, 2009

A Christmas Tale - 8/10

Doua ore si jumatate de vizionare extrem de dificila, sunt rasplatite de un final mai mult decat satisfacator ce ne demonstreaza in primul rand ca filmul a ajuns undeva.... si ca intre timp ai ajuns sa cunosti o familie reala, cu adevarat disfunctionala. Un film grozav... pentru toti cei ingroziti de reuniunile de familie cauzate de Sarbatori.

Experienta vizionarii acestui film o pot compara cu cea a consumarii cozonacilor de dupa sarbatori... caci in multe momente, filmul se pierde in dialoguri seci ce ameninta sa ingroape firul principal al povestii in alte si alte... subpovesti pe care nu mai reusesti sa le mai legi sau sa le mai tii evidenta.

De altfel, si personajele sunt multe si in pofida inceputului filmului care incearca sa explice un pic familia, o sa simti nevoia de a nota din cand in cand relatiile de rudenie pentru a intelege cine este cine.... si de ce se afla pe acolo. Pe de alta parte, ai impresia clara ca urmaresti oameni reali... si povesti de viata reale, ceea ce compeseaza cu mult aparenta lipsa de chestii interesante a filmului.

Pana la urma furia cu privire la arididatea povestii si la lungimea excesiva a filmului se domoleste teptat odata ce oamenii de pe ecran incep sa ne intereseze si sa ne simtim legati afectiv de ceea ce se intampla acolo. De asta poate ca sfarsitul filmului nu vine ca o eliberare... ci dimpotriva ne face sa regretam despartirea...

O recomandare doar pentru un public putin mai select, singurul capabil sa aprecieze un astfel de film.
Atentie totusi, acesta e unul dintre putinele filme ce are nevoie de implicarea totala a privitorului pentru a reusi..., la fel ca si in cazul unei carti, trebuie sa ai dispozitia, inteligenta si capacitatea de a te darui povestii... daca nu rezultatul e un esec, o plictiseala care o sa te adoarma cu cea mai mare usurinta!

Film cu mare potential de castig la Oscaruri si la Globurile de Aur

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.