Mary Poppins - 10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

12 ianuarie, 2010

Mary Poppins - 10/10

Supercalifragilisticexpialidocious
USA, 139 min.

Cele cateva cantece extraordinare din Mary Poppins ma fac sa cred ca filmul acesta va dainui de-a lungul timpului ca un etern clasic Disney, in pofida faptului ca productia a "imbatranit" destul de rau... si efectele speciale (la vremea lor revolutionare) isi arata varsta.

In mod paradoxal, abundenta dulcegariilor din film... si atitudinea deschisa si relaxata a pelicului se potrivesc cu modalitatea destul de conservatoare si inchisa de filmare, pelicula fiind realizata in totalitate in studio, rezultand un fel de muzzical pentru copii, inregistrat pentru eternitate.

Mi-au placut: marea majoritate a cantecelor si singurele momente serioase ale filmului... cantecul Feed the Birds si scenele cu Mr. Banks.

Nu mi-a placut: dulcegariile duse pana la extrem, scenariul destul de slabut, lungimea mare a peliculei si unele momente lente si plictisitoare.

Pe scurt, un film perfect pentru copii, o pelicula clasica ce isi arata varsta dar a trecut cu bine testul timpului... insa care ofera prea putine satisfactii reale pentru un adult inafara unei reintoarceri temporare in copilarie... hmm... poate ca aici e cheia.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.