Adwords, Adsense si Google... ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

01 martie, 2010

Adwords, Adsense si Google...

Deoarece nu m-am tinut de prostii... si am fost client corect al programului Adsense, Google a tot incercat sa ma ademeneasca sa investesc cativa banuti si in Adwords... programul de reclame, si principala sursa de venit a gigantului informatic de peste ocean.

La inceput au fost mailurile, apoi anunturile in Webmasters tools... pana cand a venit la mine acasa un plic cu codul promotiei si promisiunea ca voi primi 280 de RON credit.

Cum Google tocmai se retrasese din China, scarbit de ce se intampla acolo... am zis bravo! si hai sa incerc.
Mi-am facut cont... am platit 40 de lei de pe card, comision de deschidere a contului, si am vrut sa vad cum si cu ce rezultate se poate toca creditul (prepay) rezultat.

Am facut anuntul si mi-am propus obiectivul de a termina balamucul pana la 1 Martie.

Sa vedem cum se masoara rezultatele celor 300,24 RON:

  • 144.708 afisari ale reclamei,
  • 2384 click-uri (trafic nou)
  • 7.04 $ venit din Adsense.
Mie unul mi se pare chiar rezonabila afacerea (am platit comision de 13$ si am recuperat 7 din Adsense) asta ca sa nu pun la socoteala noii aterizati pe blog.

Calitatea reclamei (aici a depins mult si de mine) face diferenta intre succesul sau esecul unei astfel de campanii. Anuntul meu nu a fost neaparat chiar bine gandit... sau adresat "recrutarii" de cititori fideli, insa sunt sigur ca se poate face si asta.

Poate ca blogarii mai tineri, ce duc lipsa de vizitatori pot experimenta cu o campanie isteata... si bine pusa la punct... ce nu costa o avere si care e mult mai ieftina decat carioca pe ziduri sau tiparitul de fluturase. Ideea e sa ai si continutul in spate (articole multe si bine scrise) care sa valorifice o astfel de campanie... si un anunt cat mai bun: nu unul care sa aduca multe clickuri... ci doar clickuri ale oamenilor cu adevarat interesati de ce ai avea de zis.

Cine stie... poate o sa incerc pe viitor o campanie noua, cu un mesaj cat mai focalizat... care sa aduca pe aici cititorii rataciti ce nu ar fi dat de mine niciodata.
O sa incerc sa maresc numarul de afisari pe care o sa mi le permit, cantarind cu mare atentie reclama, a carui continut ar trebui sa ii tina deoparte pe cautatorii de: filme porno gratis, torrenti, subtitrari.... si alte lucruri ce nu au legatura cu ceea ce fac pe aici.

Deocamdata Google trebuie sa se multumeasca cu aia 7$ pe care i-a facut de pe urma mea (nu cred ca a iesit in profit), si cu reclama ponderata pe care o fac produsului lor.


Pentru reclama ar putea macar sa incerce sa imi indexeze corect a blogului...

locul 530, pentru Oscar 2010 e putin cam ... prea putin, avand in vedere ca doar despre asta scriu.

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.