Iron Man 2 -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

29 mai, 2010

Iron Man 2 -7/10

O continuare rezonabil de buna, ce sacrifica imaginatia, prospetimea si inovatiile din filmul anterior pe altarul comercial al efectelor speciale cu duiumul. E interesant, dinamic si distractiv insa un "no-brainer"... salvat doar de la mediocritate doar de talentul lui Robert Downey Jr.
USA, Engleza; 124 min

Din pacate filmul nu ofera mai mult decat ceea ce am rezumat mai sus... doua doze lungi de efecte speciale: Monaco si mult prea imposibilul final + plus un Tony Stark a carui megalomanie depaseste granitele marii expozitii pe care o organizeaza Stark industries.

In rest multe persoaneje noi si incomplet explicate, o groaza de referinte la urmatoarea superproductie "din teava"... The Avengers si o exagerare completa a capacitatilor costumului de super-erou (si a limitarilor fizice a celui din interiorul sau) ce transfera treptat impresia despre toata cafteala mecanizata de pe ecran de la sublim catre ridicol...

Mi-au placut in schimb aluzia fina a prezentarilor corporatiste ce il plaseaza pe Tony Stark in zona cool, gen Steve Jobs si Apple..., corporatii a caror religie e inovatia, si care au consumatori fanatici, ce sunt capabili sa venereze un CEO ca pe un star rock, in timp ce cei de la Hammer industries se aseamana prin prezentari si meteode de operare aproape de giganci corporatisti cu picioare de lut (gen Microsoft sau IBM)

Un comentariu:

RemUs spunea...

Povestea in sine nu a fost ceva care sa te dea pe spate, insa efectele speciale (nu au fost prea multe insa cele care au fost au fost de calitate) si mai ales partile amuzante m-au incantat.

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.