Micmacs -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

06 iunie, 2010

Micmacs -7/10

O bijuterie vizuala in care imaginatia e la mare concurenta cu perfectiunea detaliilor din decoruri. Din pacate si pelicula a carui scenariu bine intentionat dar extrem de naiv reuseste contraperformanta de a se infunda intr-un final de doi bani.
Franta, franceza 105 min.

Jean-Pierre Jeunet (Amelie) ne propune o comedie usoara si naiva in care doi sefi lipsiti de scrupule si moralitate a unor giganti in industria armamentului au parte de razbunarea pe care o merita.


Inceputul filmului este special... si ne face sa intelegem foarte bine motivatia din spatele dorintei de razbunare a lui Bazil (Dany Boon  pe care l-am mai vazut in Joyeux Noel). Mi-a placut la nebunie scena de impuscaturi de la magazinul video... pe fundaul filmelor de epoca. Din pacate cam de pe la mijloc actiunea filmului se impotmoleste intr-o nesfarsita parta tesatura complicata de planuri si uneltiri la adresa celor doi industriasi. La inceput e interesant si amuzant insa chestia asta devina mai repetitiva decat valurile de atacatori din 300.


Spoiler ahead!
Filmul esueaza sec, intr-un final nonsens... o oda de care ne puteam lipsi cu privire la puterea retelelor de socializare si a Marelui YouTube. O proba din asta se putea obtine inca de pe la mijlocul peliculei (pornind de la premisa ca scenariul si-ar fi respectat logica interna).... adica sa fim seriosi: nici macar in Franta nu ai fi condamnat dupa o inregistrare video cu pistolul la tampla.

Un comentariu:

FIRME spunea...

si filmele astea sunt noi?

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.