Toy Story 3 -10/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

27 iunie, 2010

Toy Story 3 -10/10

Aparenta naivitate a filmului e de ajuns pentru a ii pacali pe cei mici, distrandu-i fara probleme... insa ne lasa si pe noi, cei mai mari, sa savuram la adevarat valoare inca o capodopera PIXAR, o animatie de o simplitate inselatoare ce este capabila sa declanseze o avalansa de sentimente... unele biruitor de emotionante!
USA, Engleza 103 min.

Toy Story 3 face parte din categoria tot mai rara de filme ce nu au nevoie de ambalaje comerciale 3D, supertexturi realistice sau efecte speciale dementiale pentru a ne putea impresiona. Povestea e atat de puternica si bine scrisa incat ar avea acelasi efect... indiferent daca o vedem pe un ecran mic si alb-negru... sau daca e admirata pe unul imens de cinematograf sau fullHD.

Studioul Pixar dovedeste ca poate in continuare sa isi faca treaba (chiar si dupa achizitia de catre Disney), dand imensa complexitate si adancime unei film al carui scenariu poate fi rezumat cu usurinta in doar 3 propozitii.

Premisa e in aparenta banala (evident ca nu o sa va stric din farmecul filmului) iar realizarea pare ca e cam tot de acolo: aventuri hazlii si animate cu atat de cunoscutele jucarii... Buzz resetat si vorbind atat de hazliu in spaniola.... sau noi personaje> Barbie si Ken

In schimb NU e deloc banal faptul ca Toy Story 3 poate... si mai ales isi doreste sa se dedice detaliilor si poate unor intrebari mai importante decat simpla actiune si aventura: cine suntem odata ce crestem, ce lasam in urma si mai ales... cat din ceea ce suntem astazi datoram contactului cu jucariile.... obiecte fara valoare aparenta carora le dam viata, personalitate si le facem loc in lumea noastra... loc din care nu vor mai pleca niciodata.

Filmul e 100% family & kid safe, umorul e ok, de bun simt si eficient... insa e si capabil sa te puna pe ganduri si sa te si emotioneze dupa ce a avut grija sa te amuze si sa te distreze la maxim.

Concluzie: nu e numai pentru copii... si nu e deloc infantil. Recomandat 100%! Enjoy!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.