RED (2010) -7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

24 octombrie, 2010

RED (2010) -7/10

"Acest thriller geriatric, ne oferă surprinzător de multă acţiune şi distracţie alături de multi dintre actorii noştri preferaţi. Din păcate distribuţia stelară nu poate dilua gustul amar pe care ni-l lasă nenumăratele clişee ale scenariului şi de unele scenele de acţiune atât de ridicole încât par ieşite direct din canonul benzii desenate din care este inspirat RED"

Cine nu ar vrea să vadă un film în care joacă la un loc: Bruce Willis; John Malkovich; Helen Mirren; Morgan Freeman; Mary-Louise Parker; Richard Dreyfuss si Ernest Borgnine... chiar şi atunci când premisa e una din nou împrumutată din benzile desenate: un grup de agenţi CIA pensionaţi readuşi în activitate de o încercare perfidă de a îi elimina.

Din fericire RED (retired, extremely dangerous) nu ne dezamăgeşte... şi o mare parte din farmecul acestui film este de a vedea unele dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite feţe de pe marele ecran jucând un roluri care reflectă cu simpatie vârsta reală a acestora dar şi care sugerează că "bătrânii" o să rămână pe vecii mai buni şi mai îndrăgiţi decât tinerii lupi... atât când vine vorba de cafteală cât şi de talentul actoricesc.

Povestea nu rupe gura târgului, e previzibilă, punctată cu nenumărate clişee însă e destul de interesantă încât să ne lăsăm captivaţi de acest thriller cu multe împuşcături şi explozii. Din păcate chiar scenele de acţiune (de altfel dinamice şi distractive) conţin destule neghiobii, aiureli, puternice devieri de la realitate şi logică astfel încât să ne strice vizionarea.

2 comentarii:

Unknown spunea...

ehh asa da .vorba cuiva de pe-aici.intrasem in criza de idei.

danezia spunea...

vorba poetului:
Keep ‘em Coming...eu cu filmele si voi cu parerile. Poate asa reaprindem magia de prin 2008 :D!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.