Wall Street: Money Never Sleeps (Wall Street 2: Banii sunt făcuţi să circule / 2010) - 7/10 ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

31 octombrie, 2010

Wall Street: Money Never Sleeps (Wall Street 2: Banii sunt făcuţi să circule / 2010) - 7/10

"Oliver Stone dă cu bâta în baltă încercând să povestească prea multe despre criza actuală în Wall Street 2. Lăcomia proverbială e doar în planul secund, mult diluată... are remuşcări... şi se dezumflă total într-un final de telenovelă ce pune cruce unui film ce ar fi putut fi o capodoperă"


In Wall Street 2, predica despre eşecul lăcomiei ca politică economică concurează cu multe alte subiecte (printre care şi firul narativ propriu-zis al peliculei) pentru prim plan... rezultând un film cam zăpăcit, a cărui acte sunt inegale şi în care sarea şi piperul: Gordon Gekko (jucat exemplar de Michael Douglas) apare prea puţin (lipseşte o mare parte din film) pentru a salva o peliculă ce îşi propune multe şi nu realizează mai nimic.

Shia LaBeouf... este o dezamagire, rolul său nu e credibil nici pentru o secunda si astfel nu reuseşte sa faca tangibilă (interesantă) povestioara cu viitorul luminos si fuziunea nucleară. Carrey Mulligan are o misiune ingrată cu un rolul lipsit de adancime al fiicei etern plangacioase si dezgustate a lui Gekko... insă reuşeşte surprinzătoare nuanţe care fac ca personajul jucat să nu devină antipatic.

Filmul în sine ar fi fost unul grozav dacă s-ar fi terminat un picut mai devreme cu Gordon Gekko privind pierdut la filmul unei ecografii... insă regizorul are grijă să ne ofere un final chiar mai neinspirat decât
începutul... o manea telenovelistică pe care nu o putem crede nici o secundă. Lacomia nu va deveni niciodată mai umană... si criza actuală nu reprezintă un esec de moralitate al capitalismului. Pur şi simplu se pot face mai mulţi bani în vremurile "rele" decât în cele bune.

Salariile toate în jos... profiturile corporaţiilor numai în sus.
The world is not over yet, buy stocks!

Niciun comentariu:

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.