Fukusima update, sau de ce cred ca ne indreptam spre un accident nuclear major ~ Ultimele Filme vazute de DANEZIA

14 martie, 2011

Fukusima update, sau de ce cred ca ne indreptam spre un accident nuclear major

The New York Times, ne prezinta un scenariu realist, la rece... insa scenariul optimist in situatia de fata!
Chiar si asa viitorul nu suna bine..

Tot New York Times ne ofera cu generozitate...

Un ghid multimedia extrem de util al centralei de la Fukusima

Insa nu optimismul pare sa reflecte realitatea acolo unde explozia produsa la reactorul 3 a produs pagube semnificative si a intrerupt alimentarea cu agent de racire a reactorului 2 (ce era stabil si se dorea a fi salvat). A fost inceputa pomparea cu apa de mare insa pare sa fie deja prea tarziu. BBC informeaza ca reactorul a pierdut aproape toata apa si ca uraniul pare sa fie expus (si in pericol de topire).



Tot eroismul sinucigas  (sunt aproape 10 raniti, unul in stare graza) al personalului de la centrala (ce lucreza in conditii extreme in incercarea de a stabiliza situatia) pare acum un sacrificiu inutil... daca reactorul 2 nu poate fi stabilizat in nici un fel.

Daca miezul reactorului 2 va fi compromis (cu eliberarea de masive doze de radiatii), atunci mi se pare imposibil ca se va putea mentine in zona personalul si generatoarele de urgenta... ceea ce va compromite si integritatea reactoarelor 1 si 3.

Partea cea mai proasta a povestii urmeaza de abia acum... vantul incepe sa isi schimbe directia si va bate de la centrala catre zonele locuite (in special Tokio)

Un comentariu:

danezia spunea...

Japanese engineer Masashi Goto, who helped design the containment vessel for Fukushima's reactor core, says the design was not enough to withstand earthquakes or tsunamis and the plant's builders, Toshiba, knew this. More on Mr Goto's remarks to follow. (BBC)

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 Unported License.